Rekrutteringsvideo – Tiltræk talent med en inspirerende employer branding video

I takt med at ledigheden falder samtidig med at behovet for specialiseret arbejdskraft stiger og stiger, må virksomheder søge efter nye måder, hvorpå de kan sørge for, at de er deres branches foretrukne arbejdsplads. Et værdifuldt værktøj til netop at opnå dette kan være en rekrutteringsvideo.

Vi kan producere alle typer videocontent

Hos Jysk Webbureau har vi i flere år produceret videoindhold i et væld af forskellige formater. Derfor ved vi også præcis, hvilke typer indhold der fungerer bedst i forskellige kontekster. Udforsk nogle af dine muligheder her.  

Employer branding

Sæt fokus på hvorfor det er spændende at arbejde i din virksomhed. I en employer branding film hører man ofte eksisterende medarbejdere fortælle om, hvad der gør deres arbejde spændende. Dermed kan nye kandidater danne sig et indtryk af jeres virksomhed, samt hvorfor de bør vælge at søge hos jer frem for konkurrenterne.

Fordele ved employer branding

Giver nye kandidater et reelt indblik i dagligdagen.

Adskiller din rekruttering fra konkurrenternes.

Præsenterer din virksomhed som en god arbejdsgiver.

Profilfilm

Med en profilfilm kan du skabe en visuel fortælling om dit brand, som fastholder seernes interesse. Videoindhold er beviseligt mere interesseskabende end andre typer indhold såsom billeder eller tekst. Derfor er det ideelle format til at iscenesætte sin virksomhed, produkter og ydelser overfor potentielle nye kunder.

Fordele ved profilfilm

Skaber en inspirerende fortælling om jer.

Præsenterer løbende vigtige salgsargumenter.

Viser hvordan I kan skabe værdi.

Andre videotyper

Udover de mest populære videotyper, producerer vi også en masse andre former for videomateriale. Video er et kreativt medie, og vi lader os ikke begrænse af udelukkende at producere indhold, der falder indenfor de foregående kategorier. Så hvis du går med tanker om et kreativt videoprojekt, så rådgiver vi dig gerne og hjælper dig i mål med produktionen.

Fordele ved kreativ videoproduktion

Får dine budskaber til at trænge igennem hos modtageren.

Skaber en inspirerende fortælling om din virksomhed.

Kan bruges til markedsføring på mange forskellige måder.

Indholdsfortegnelse

Rekrutteringsvideo som en del af rekrutteringsstrategien?

Man kan bruge formatet til at forbedre sin employer branding ved at præsentere nye mulige kandidater for et virkelighedsnært og troværdigt indblik i, hvordan det er at arbejde hos din virksomhed.

Er du parat til at tage hul på et nyt kapitel i din virksomheds rekrutteringsstrategi? Så læs med her, hvor vi uddyber de vigtigste elementer ved rekrutteringsvideoer, og hvordan du bruger dem.

Hvad er rekrutteringsvideoer?

Modsat mange andre videoformater, som f.eks. har til hensigt at præsentere dine produkter, ydelser, den værdi din virksomhed kan skabe, jeres ekspertise eller noget helt andet, så bruges rekrutteringsvideoer udelukkende til at iscenesætte din virksomhed som arbejdsplads.

Formatets primære formål er altså, som navnet indikerer, at bidrage til at tiltrække talent til din virksomhed og iscenesætte din arbejdsplads som et attraktivt sted at arbejde. Dog kan man tage vidt forskellige tilgange til at opnå dette. Resultatet kan derfor se vidt forskelligt ud alt afhængigt af, hvilke roller du rekrutterer til, hvilken branche din virksomhed tilhører, størrelsen på din virksomhed samt et væld af andre parametre.

Se en Employer branding video vi lavede for Eltwin.

Ved at præsentere mulige kandidater for en eller flere konkrete personer, der har nogenlunde samme baggrund som dem selv, giver man dem noget at spejle sig selv i. Derigennem kan de nye mulige ansøgere gennem dine medarbejderes beskrivelse af jobbet begynde at forestille sig, hvordan det ville være at arbejde hos din virksomhed. Denne forestilling er netop det, som gør, at din organisation vil være forrest i deres bevidsthed, når de skal vælge, hvilken arbejdsplads de vil ansøge til.

Man kan vælge at gå mange forskellige retninger med sine rekrutteringsvideoer, og man kan med fordel vælge at producere flere forskellige slags med hver sit formål. Skal man f.eks. jævnligt rekruttere folk til bestemte specialistroller, kan man med fordel eksemplificere disse roller ved, at medarbejdere der er i disse roller fortæller om, hvorfor arbejdet er spændende og de mange udviklingsmuligheder man får i stillingen. Dette vil med garanti appellere til netop de profiler, som man søger at besætte stillingen med.

Skal man derimod rekruttere medarbejdere med vidt forskellige profiler til diverse forskellige roller, kan man måske med fordel lave en video af mere generel karakter. I stedet for at gå i dybden med en eller

flere stillinger, kan man i stedet vælge at fokusere på at få repræsentanter fra sin virksomhed til at fortælle om det gode arbejdsmiljø, personalegoderne og andre emner af mere generel karakter. Man kan også vælge at køre mange korte klip af medarbejdere i vidt forskellige roller, der på få sekunder fortæller, hvorfor de elsker deres arbejde. Mulighederne er uendelige, og ultimativt er det dit valg, hvad du ønsker. Men vi har prøvet en del, og derfor rådgiver vi dig altid om dine muligheder og de bedste valg for din specifikke virksomhed.

Er der forskel på en employer branding video og en rekrutteringsvideo?

Typisk vil svaret på dette spørgsmål være nej. Dog er det vigtigt at vide, at der kan være en forskel. Employer branding er et engelsk begreb, der typisk bruges til at italesætte, hvordan en virksomhed opfattes som arbejdsgiver. Med dette menes der dog, hvordan virksomheden opfattes som arbejdsgiver af både eksisterende medarbejdere samt potentielle fremtidige medarbejdere, som f.eks. kan være i færd med at undersøge, om de har lyst til at ansøge hos virksomheden.

Laver man derfor en employer branding video, der har til hensigt at iscenesætte virksomheden overfor eksisterende medarbejdere, vil den muligvis være mindre egnet som rekrutteringsvideo. Men i de fleste tilfælde vil den kunne bruges til begge formål. Så svaret er derfor, at der kan være forskel på en employer branding video og en rekrutteringsvideo, men at i langt de fleste tilfælde vil begge videotyper kunne bruges til begge formål.

Rekrutteringsvideo FAQ

Hvordan kommer jeg i gang med at få lavet en rekrutteringsvideo?

Vi anbefaler, at vi først tager et afklarende møde, hvor vi fastlægger antal film, retningen og formålet for disse samt hvem, der skal involveres i projektet. Vi lægger i fællesskab en plan, hvor vi med vores erfaring og ekspertise guider dig mod det bedst mulige resultat. Din primære opgave vil være at finde relevante kolleger, der har lyst til at blive filmet og interviewet. Du kan booke et opstartsmøde allerede i dag.

Hvad koster en rekrutteringsvideo?

En videoproduktions pris vil variere en smule afhængigt af antal dage, lokation og antal videoer. Men du kan prøve vores prisberegner med det samme for at se, hvad din næste rekrutteringsvideo skal koste.

Laver i andet slags videomateriale?

Ja! Som et erfarent video bureau har vi produceret alverdens forskellige videotyper til virksomheder af vidt forskellig størrelse. Vores katalog omfatter blandt andet kategorier og discipliner såsom: reklamefilm, profilvideoer, testimonials, erhvervsvideoer og meget mere. Vores videoeksperter ved præcis, hvordan de skaber den rette stemning til hver enkelt format med betagende klip og professionel redigering.

Hvor i landet kan I optage?

Over det hele! Som det måske kan tydes på vores navn, har vi lavet en del projekter i Jylland. Vi har bl.a. lavet videoproduktion i Kolding samt videoproduktion i Aalborg. Men vi kører også gerne til resten af landet. Vores videohold har filmet på Sjælland mange gange og har f.eks. også lavet videoproduktion i Odense.

Beregn din pris på 60 sekunder

Er du nysggerrig på hvad din løsning vil koste? Du er blot få klik fra at få et overslag via vores prisberegner.