Webflow eller Wordpress?

Webflow eller Wordpress?

Webflow eller Wordpress?  

De fleste virksomheder benytter i et vist omfang et Content Management System, hvilket i daglig tale er kendt som CMS eller et CMS-system. Dog kan det være svært at finde hoved og hale i, hvordan dit valg af CMS kan gøre en forskel for din virksomhed.  

Derfor er denne side dedikeret til at udpensle fordele og ulemper ved CMS-systemerne Wordpress og Webflow. Derudover gennemgår vi, hvordan du kan opnå fordele ved at vælge det CMS, der passer bedst til dine behov.

Hvad er et CMS?

Et CMS er det system, der gør, at du kan oprette, organisere og redigere digitalt indhold. Oftest benyttes et sådant system primært på en hjemmeside, men det kan også benyttes til flere andre digitale kommunikationskanaler. Med et CMS kan du altså hurtigt og nemt publicere indhold på dine digitale kanaler. I gamle dage kunne man udelukkende skabe og redigere indhold, hvis man kunne kode i HTML. CMS revolutionerede denne proces. Derfor kan alle med adgang til et CMS-system selv oprette og redigere indhold i dag. De specifikke muligheder afhænger dog af, hvilket CMS du vælger.  

Hvilket CMS er det bedste?

Det er klart, at spørgsmål som dette vil have forskellige svar, afhængigt af hvem du spørger. Der findes et utal af CMS på markedet, som hver især har fordele og ulemper. I denne sektion finder du vores bud på, hvad det bedste CMS er.  

Wordpress benyttes på 40% af alle hjemmesider i verden, og det er der en grund til. Det er nemt at benytte, selv for ufaglærte, og enhver kan efter lidt tid opsætte deres egen hjemmeside med en skabelon i Wordpress. Men heri findes også problemet med Wordpress. For når du bruger en skabelon, er der stor risiko for, at din hjemmeside kommer til at ligne en masse andre. Dermed risikerer du, at din hjemmeside, og alt det content, du har arbejdet så hårdt på, går tabt i mængden.

Hos Jysk Webbureau tror vi ikke på, at fremtiden er at finde i skabeloner. Vi er ambitiøse omkring vores kunders brands, og det håber vi også, at I er. Originalitet og individualisering er verdensomspændende markedsføringstrends, og ønsker du at opnå succes, er det vigtigt, at du skaber en unik profil til dit brand, før det er for sent.  

Derfor foretrækker vi at bruge Webflow, når vi udvikler en ny hjemmeside til jer. Webflow giver os en uovertruffen designfrihed. Herigennem har vi muligheden for at designe og tilpasse hvert enkelt lille element, så det passer perfekt til jeres virksomhed. Har I specielle ønsker til opsætning eller design? Intet problem. Vi kan efterkomme ethvert designønske, som I måtte have.  

Hvilket CMS er nemmest at benytte?

Wordpress har opnået sin store popularitet grundet systemets simple kontrolpanel og funktioner, som er nemt for selv urutinerede personer at benytte. Når man først begynder at benytte Wordpress, vil man ofte være overrasket over, hvor let det er at benytte systemet og redigere indholdet. I takt med at man bliver mere erfaren i systemet, vil man dog ofte ønske funktioner, der er mere avancerede end de funktioner, som Wordpress’ standardopsætning tilbyder. Dette kan sagtens lade sig gøre, da Wordpress tilbyder muligheden for at integrere plugins i deres system, som kan tilføre funktionalitet eller ændre dine redigeringsmuligheder. Dog er der desværre ofte mange problemer forbundet med disse plugins. Først og fremmest er de for det meste ikke gratis men kræver en månedlig betaling. Derudover er de ikke en del af Wordpress, derfor står Wordpress ikke til ansvar for disse plugins. Derfor kan der forekomme hele eller delvise nedbrud på din side, hvis f.eks. pluginnet ikke holdes opdateret. Desuden kan det udgøre en anseelig sikkerhedsrisiko, da disse plugins potentielt kan inficeres med virus eller andet malware.  

Disse ulemper undgår man ved brug af Webflow. Webflow benytter ikke plugins, da programmet er udformet således, at alle elementer altid designes fra bunden. Derfor er al funktionalitet integreret i programmet lige fra starten. Dermed betaler man også udelukkende en fast pris for programmet, man bliver således ikke overrasket af løbende prisstigninger grundet behov for nye plugins, som man ville med Wordpress.

En af de mest udbredte myter om Webflow er, at det er avanceret og svært at benytte. Dette er kun delvist sandt. Det er et ganske avanceret program, hvis man altså selv vil designe sin hjemmeside. Får man derimod et professionelt Webflow bureau til at gøre det for én, er det pludselig en hel anden sag. En Webflow-webdesigner har helt styr på alle systemets funktioner, og hvordan disse skal benyttes. Så det eneste, du skal bruge, er CMS-delen af Webflows funktioner, og det er nemt at bruge! Vi vil gå så langt at påstå, at Webflows CMS-system er endnu nemmere at benytte end Wordpress’. Vi har lavet en kort guide til, hvordan du benytter Webflows CMS-system, den finder du her.

Har du yderligere spørgsmål til brugen af Webflow, kan du altid kontakte os til en uforpligtende samtale om, hvilke fordele du kan opnå ved at overgå til Webflow.  

Vi kan også hjælpe dig i mål med dit næste projekt

Send os en besked med en kort beskrivelse af dine ønsker eller overvejelser. Så vil vi kontakte dig hurtigst muligt, og vi kan sammen afklare dine behov.

Send os en besked

Mange tak for beskeden. Vi vender tilbage hurtigst muligt.
Hovsa! Der skete en fejl ved indsendelsen af formularen.
Prøv igen.