Webflow vs. Wix – Hvad er det bedste valg til din nye hjemmeside?

Når man skal have en ny hjemmeside, er det vigtigt at overveje, hvilket værktøj man ønsker, at den skal bygges i. Det kan nemlig have stor betydning for det færdige resultat samt de muligheder, som man efterfølgende har for at kunne redigere siden, optimere den til SEO, oprette nyt indhold og meget mere. Her er både Webflow og Wix gode bud på en platform, som kan benyttes til at lave en ny hjemmeside til din virksomhed. Men hvordan adskiller de to værktøjer sig fra hinanden? Det finder du svar på herunder.

A man wearing headphones sitting in front of a computer.

Indholdsfortegnelse

Webflow er et professionelt no-code udviklingsværktøj. No-code betyder, at man ikke behøver at skulle kode for at bygge en hjemmeside, den kan derimod bygges med elementer og komponenter, der findes i værktøjets udviklings-brugerflade. Dog tilbyder værktøjet også mulighed for at benytte HTML, CSS og JavaScript til at lave unikke og originale funktioner efter virksomhedens behov og ønsker. Dertil er det nemt at lave responsive hjemmesider i Webflow, hvilket er et krav nutildags, da flere og flere besøger hjemmesider fra enheder såsom mobiler og tablets, hvor formatet er anderledes end på computere.

Wix er et populært værktøj til hjemmesidedesign og udvikling med over 100 millioner kunder på tværs af 190 lande. Grunden til Wix’s popularitet ligger i, at det er nemt at bruge og overskueligt at forstå. Det er let for selv folk, der er uerfarne i at designe hjemmesider, at tilgå og bruge værktøjet. Wix tilbyder både en drag & drop editor, hvor man kan vælge komponenter og sektioner, som man kan tilføje til siden ved blot at trække dem hen på den ønskede placering. Derudover tilbyder værktøjet muligheden for at anvende en AI til at bygge sin nye hjemmeside. Her beskriver man blot sine ønsker til en ny hjemmeside for AI’en, som derefter designer og udvikler hjemmesiden ud fra dine beskrivelser.

Der er altså gode muligheder for at udvikle en moderne og inspirerende hjemmeside med begge værktøjer. Men hvad er de konkrete fordele og ulemper ved begge?

Fordele og ulemper ved Webflow & Wix

Både Wix & Webflow har fordele og ulemper, når man skal have udviklet en ny hjemmeside. Derfor er det vigtigt at sætte sig grundigt ind i mulighederne og overveje, hvilket værktøj, der er det bedste valg, når du skal have en ny hjemmeside til din virksomhed.

Vil du selv bygge en hjemmeside? Så er Wix et godt valg

Wix er nemt at tilgå, hvis man selv skal i gang med at udvikle en ny hjemmeside. Deres brugerflade er intuitiv og let at forstå, og man vil hurtigt kunne danne sig et overblik over ens funktioner og muligheder i værktøjet. Mulighederne, som Wix tilbyder, for at kunne benytte AI til at udvikle sin hjemmeside gør endda, at man reelt ikke behøver at sætte sig ind i værktøjets funktioner, da hele processen kan automatiseres, ved at man blot skriver sine retningslinjer til AI’en. Dog skal man downloade apps til Wix, hvis man vil have nogle af de funktioner, der f.eks. er inkluderet i Webflow fra start. Dertil kan omkostningerne ved Wix være en smule forvirrende. Ligesom Webflow tilbyder de en gratis plan, men deres dyreste prisniveau er dyrere end Webflows dyreste plan, og der er flere niveauer derimellem, som kan gøre det svært at vurdere, præcis hvad du har behov for.

Få en professionel og unik hjemmeside med Webflow

Webflow er et optimalt værktøj, hvis man ønsker at skabe en unik visuel profil for sin virksomhed. Hvis man bruger en skabelon- eller AI-løsning, løber man den risiko, at ens design og visuelle profil kommer til at ligne andre virksomheder, der har brugt samme værktøj til at lave deres hjemmeside. Med Webflows mange muligheder for at udvikle originalt design, kan det tilpasses, så det matcher virksomhedens branding. Man kan endda udvikle unikke komponenter med udgangspunkt i sine egne produkter eller services. Sådan kan man være sikker på at præsentere sine kunder for et spændende visuelt indtryk, som de med garanti ikke har mødt før. Dog kan det være uoverskueligt at skulle anvende Webflow, hvis man ikke har erfaring med webudvikling fra tidligere. Især hvis man ikke kender til forskellige kodesprog og ved, hvordan disse anvendes i praksis, kan det være vanskeligt at udnytte Webflow til dets maksimale potentiale. Modsat Wix er Webflow ikke kun et design- og udviklingsværktøj, men derimod også et CMS (Content Management System). Det vil sige, at når siden er færdigudviklet kan man nemt redigere og opdatere indholdet på sin hjemmeside - direkte på siden! Modsat udviklingsværktøjet er Webflows CMS nemt at lære at betjene, og kan gøres af selv uerfarne medarbejdere.

Når din virksomhed skal have en ny hjemmeside, bør du altså overveje, om I selv skal lave den i et værktøj såsom Wix, eller om I skal have hjælp af en professionel webudvikler, der arbejder i f.eks. Webflow.

Hvordan kan en professionel webudvikler hjælpe din virksomhed?

En professionel webudvikler har styr på alle de detaljer, som kan være nemme at overse eller glemme. Hos Jysk Webbureau har vi en fast procedure for, hvordan vi tilgår udviklingen af en hjemmeside, så ikke nok med at den bliver visuelt stimulerende for din besøgende, så kommer den også til at være optimeret til at generere trafik og konvertere besøgende til kunder.

Vi benytter udelukkende Webflow til at udvikle hjemmesider, da vores dygtige designere og udviklere har brug for den frihed, som værktøjet tilbyder, til at skabe originale hjemmesider med tiltalende funktioner, som er stimulerende for jeres kunders kernemålgruppe. Vi benytter aldrig skabeloner i vores arbejde, da vi ved, at imponerende branding og et godt førstehåndsindtryk er afgørende for, at kunderne får en mindeværdig oplevelse på din platform, og at din tilstedeværelse dermed cementeres i deres bevidsthed.

Ved at samarbejde med et moderne webbureau, slipper du for selv at skulle forstå de tekniske detaljer og lære samtlige funktioner at kende. Vi sørger for den grundlæggende og detaljerede opbygning af siden, hvorefter vi sætter dig grundigt ind i de ting, som du skal vide for løbende at kunne vedligeholde siden.

Vi har indgående kendskab til værdien af en stærk online tilstedeværelse. Derfor er vi dedikerede til at gøre processen så enkel og overskuelig for dig, som muligt. Sammen kan vi sikre, at din virksomhed adskiller sig fra konkurrenterne, så du kan fortsætte med at være din branches foretrukne samarbejdspartner. Kontakt os endelig, hvis du er parat til at give din digitale profil en overhaling!

Beregn din pris på 60 sekunder

Er du nysggerrig på hvad din løsning vil koste? Du er blot få klik fra at få et overslag via vores prisberegner.